Top-ads

Пълнолуние: 7 КАК към спокойствие и благополучие

Време за четене:
От Коментар от Сърце


Светлите дни на пълнолуние (два дни преди и два дни след пълнолунието) са идеалното време за връзка с Духовния свят чрез сънища, интуитивни и психични преживявания. Докато новата луна насочва енергиите надолу и навътре, пълната луна ги издърпва нагоре и навън. Точно затова пълнолунието е интензивен период на емоционална чувствителност и претовареност, но в същото време е чудесен момент за детоксикация, разтоварване на организма и освобождаване на затаени мисли, чувства и страхове. Прилагайте тези лесни 7 как през дните на Пълната Луна и внесете спокойствие и благополучие в живота си.

1. Пийте повече вода
Всеки ден Луната упражнява влияние върху водата на Земята, като причинява приливи и отливи – едно постоянно движение на приближаване и отдръпване. Силното въздействие на Луната върху водата е причината пиенето на вода и поддържането на добър воден баланс в организма, да е най-лесният начин за връзка с лунната енергия. Визуализирането на различен цвят светлина във водата, която пиете, е начин да се заредите с конкретна вибрация, според резултата, който желаете.

Изберете подходящия цвят чрез връзката на цветовете с чакрите – енергийните центрове в организма.

2. Прегърнете дърво
Природата е най-добрият лечител, когато имате нужда от възвръщане на баланса във всяко ниво на съществуване. Ако се чувствате претоварени от своите мисли и емоции, излезте навън. Разходете се и се насладете на допира на слънчевите лъчи и полъха на вятъра. Седнете под дърво, затворете очи и си представете, че се сливате с корените и потъвате надолу. Оставете грижите и напрежението да изтекат към недрата на земята. Само след няколко минути ще усетите, че се чувствате много по-облекчени и разтоварени.

3. Разтегнете се
Лунната енергия е енергия на движение и промяна. Ако водите предимно заседнал живот, лимфният поток в организма се забавя и предизвиква натрупване на вредни вещества и токсини в тялото. Станете и се протегнете. Направете това просто движение свой навик и го повтаряйте по няколко пъти на ден, особено, ако дълго време се заседявате на едно място. Още по-добри и значителни резултати ще постигнете с ежедневна йога – древната практика за работа с фините енергии на тялото.

4. Направете си солна вана
Солна вана, потапяне на краката в солена вода или плуване в морето са идеални начини за възстановяване на вътрешния баланс в синхрон с Пълната Луна. Ако добавите успокояващи билки в своята вана, като лавандула или лайка, ще подпомогнете тялото си да се освободи от стреса и приятно да се отпусне.

5. Прочистете организма
Пълнолунието е най-подходящия момент за детоксикация на организма от натрупани шлаки и токсини. Изберете желания резултат – разтоварване или пълно прочистване. Ако искате леко разтоварване, в пълнолунните дни намалете консумацията на месни продукти и заменете с по-леки, вегетариански храни и повече течности - напр. супи, чайове, фрешове, печени зеленчуци и по-малко мазнини. Ако предпочитате пълна детоксикация на организма, изключително добри резултати ще получите с тридневната детоксикация с цитрусови плодове, която стартира два дни преди пълнолунието плюс деня на самото пълнолуние. Всеки ден се приема само сок от 2-3 лимона, 4-6 портокала, 4-6 грейпфрута и 1,5 л минерална вода. Може да пиете допълнително вода без ограничение. Ако вечерта усещате глад, изяжте една ябълка. След трите прочистващи дни, започнете леко захранване с плодове, препечена филийка с малко сирене, сварен картоф или бистра супичка от зеленчуци с малко олио и сол, без допълнителни подправки.

6. Използвайте холистично лечение
Холистичните лекове, като цветни есенции, ароматерапия и хомеопатия са в синхрон с лунните енергии. Ако по време и след пълнолуние се чувствате извън баланс, може да изпробвате Клематис от цветните есенции за събиране в себе си, ако се чувствате разпилени, и Бряст при чувство за претовареност от задачи и отговорности.

7. Медитирайте
С толкова много шум и разсейващи фактори в съвременния свят, медитацията е чудотворна практика, която може да внесе чувство за заземеност, спокойствие и емоционален комфорт в ежедневието ви. Това не е краткосрочно решение и изисква отдаденост и постоянство, но резултатите са животопроменящи и стабилни в дългосрочен план. По време на пълнолуние медитативните практики са начин да трансформирате чувството за изтощеност и напрегнатост в лекота и приятно вълнение.

Пълнолунието е изцяло свързано с осветяването и извеждането на повърхността. Интензивната енергия на тази лунна фаза освобождава от старото и изпълва с нов заряд. Практикувайте тези 7 как и скоро ще усетите, че чакате с нетърпение следващата Пълна Луна.





По-нова публикация По-стара публикация Начална страница

0 коментара: